Tuesday, July 21, 2009

S - 8#

Dumbledore noogutas aeglaselt kui Sarlin oli talle kõik ära rääkinud. Erinevalt direktorist istus Sarlin väga pingsalt enda toolil ja jälgis meest, kes nüüd talle otsa vaatas.
,,Keegi veel sellest teab?" küsis ta aeglaselt. Sarlin raputas pead. Dumbledore noogutas veelkord.
,,Kas te nüüd seletaksite mis Susaniga on? Ta räägib, et ta ei mäleta mitte midagi ja mina mäletan!" ütles ta kiirelt.
,,Seletaksin." ütles Dumbledore ja asetas käed lauale ning ristitas sõrmed vaheliti, vaadates Sarlini pingsalt.
,,Kui proua Lovestar teid ravitses, ütles Mustade Jõudude Vastase Kaitse professor,et Susan oli Imperio needuse all," ütles Dumbledore, tehes väikese pausi. Sarlinile jõudis see teade väga aeglaselt ajju.
,,Imperio needuse all.." kordas ta vaikse kajana, vahtides enda ette. Niiet.. Susan siis ei teinudki kõike seda meelega? Ta oli lihtsalt needuse alla pandud ja .. ja ta meelitas Sarlini nii lõhkus!
Lollakas!, mõtles ta enda peale pahane olles. Oleks ta seda varem taibanud, oleks ta otsekohe Susani juhmistanud..
,,Ja must märk? Tal on ka see?" küsis ta kiirelt. Dumbledore raputas pead.
,,Ta kasutati lihtsalt ära sinu meelitamiseks lõksu. Ta oli lihtsalt üks osa lõksust.." ütles Dumbledore kuivalt.
,,Super!" sisistas Sarlin. ,,Niiet mina olen siis ainukene kellel on Must märk?" küsis ta meeleheitlikult ja vaatas enda vasakut kätt. Ma saen su maha!, mõtles ta vihaselt põrnitsedes.
,,Näita seda.." palus Dumbledore. Uskumatu pilguga tõmbas Sarlin sideme käelt ära ning pani vasaku käe lauale.
Must madu liikus seal aeglaselt. Kuigi see ei valutanud enam nii palju nagu alguses, tundis Sarlin valu südames. Kuidas ta nüüd tõesti hakkab olema teistega? Kui ta jälle ajast edasi peab reisima, siis mida ütleksid Fööniksi Ordu liikmed?
,,Aeg pole mänguasi, Sarlin!", jah, just õigel ajal hakkas see lause veel kummitama ka.
Dumbledore libistas sõrmega üle märgi ja noogutas süngelt, kuid ei öelnud midagi.
,,Praegu on varane aeg, Sarlin, mine maga ennast välja. Kell kaks tule palun tagasi. Ma räägin professor Snapega ja vaatame mida teha saame.." ütles Dumbledore. Sarlin tõmbas käe kiirelt laualt ära ja vaatas jahmunult Dumbledore rahulikku näkku. Snape ka veel? No mida veel? Parem oleks ta kohe kuule saata! Professoriga hüvasti jätnud, tormas ta Slytherini magamsituppa, tunes tõesti väsimust kallale kippumas. Pole ka ime.. tegelikult oli kell alles kuus .. Kuid mida siis Jane .. ptüii, Hermione koridoris tegi?
Väikeses segaduses olles, lükkas Sarlin tüdrukute magamistoa ukse lahti ning raatsimata riideid õieti vahetada, hüppas ta koheselt oma voodisse ja tõmbas teki peale ning jäi kiirelt magama.

,,Äratus unimüts!" Sarlin tundis tõugatust paremal küljel ning siis hakati teda õlgadest raputama. Pea patja ära peitnud, raputati teda veelgi tugevamini.
,,Julie, too külma vett!" kamandas Johanna. Silmad kohe lahti teinud, tõusis Sarlin istuli ja vaatas pahase ilmega tüdrukuid, kes kavalalt naeratasid.
,,Miks te mind äratate?" küsis ta silmi hõõrudes.
Julie ja Johanna vaatasid üksteisele korraks otsa ja tõmbasid Sarlini püsti ja tegid ta sassis koolivormi kohe korda ning Julie ulatas talle kammi. ,,Dumbledore ütles, et sa pead olema tema kabinetis poole tunni pärast, seega kiirusta!" soovitasid kaksikud ühest suust. Sarlin vaatas suurte silmadega kaksikuid ja tegi juuksed kiirelt korda ning viskas seejärel kammi voodile. ,,Mis kell üldse on?" küsis ta kiirelt.
,,Pool kaks läbi," ütlesid tüdrukud. Sarlin oiatas vaikselt ja virutas omale käega vastu laupa.
Kaua ta siis maganud oli?
,,Aitähh tüdrukud!" ütles ta kiiresti ja lahkus puhketoast. Lõunasöögini oli üle tunni aega, kuid ta kõht oli juba nii sama tühi nagu kuivanud kaev.
Teel koperdas ta otsa mitmele õpilasele, kes jorisesid tema kallal, kuid nendest välja tegemata jooksis ta edasi.
Õhku ahmides jõudis ta Dumbledore veesüliti juurde ja ütles kiirelt parooli ning jooksis kabinetti, koputades ühe korra uksele.
Dumbledore istus enda laua taga ja Snape seisis tema kõrval nagu mitu kuud tagasi seisnud oli.
Neile vaikselt noogutanud, võttis Sarlin hingeldades toolil istet. Mõlemad mehed ootasid kannatlikult enne kui Sarlin korralikult hingata sai.
,,Ma rääkisin Snapele loo ära-"
,,Aga miks talle?" ei saanud Sarlin aru ja punastas, kui oli katkestanud Dumbledore jutu. ,,Vabandust.." pomises ta vaikselt.
,,Sellepärast, et ta teab kuidas Musta Märki varjata.." vastas Dumbledore aeglase ja selge häälega.
Imetore.., mõtles Sarlin kuid noogutas.
,,Sa oled kõigest seitseteist ja me ei taha, et sa oma elu niimoodi ära rikuksid.."
,,Vabandust, aga see rikuti minu asemel ära. Keegi ei küsinudki minult, kas ma tahan seda musta märki või mitte.."
,,Nagu ma sinu varasemaid arhiive lugenud olen, preili Wound, siis ma arvasin,et te just pooldate Musta Isandat." ütles Snape nüüd vahele. Sarlin vaatas korraks professori poole. Tema ilme oli sama rahulik nagu Dumbledorel ja ei ilmutanud ühtegi liigset emotsiooni peale uudishimu.
,,Pooldasin!" parandas Sarlin teda lõpuks. ,,Vanad need arhiivid on? Aastased?"
,,Need on alla poole aasta vanad.." ütles Snape vaikselt. Sarlinil vajus suu lahti kuid ta pani selle kiirelt kinni ja noogutas aeglaselt.
,,Noh, siis ma muutsin oma meelt.." lausus ta sosinal.
,,Snape valmistab sulle nõiajoogi, mis peaks varjama Musta Märki, kuid ta ei saa seda lõplikult ära kaotada, Sarlin." ütles Dumbledore lõpuks. Sarlin vaatas tema poole uudishimulikult, kuid noogutas seejärel nõusolekuks.
,,Niisiis.. Argumente pole?" küsis Dumbledore professor Snapelt ja Sarlinilt. Mõlemad raputasid pead.
,,Preili Wound, täna kell seitse minu kabinetti!" ütles Snape ning lahkus esimesena kabinetist. Sarlin ohkas vaikselt ja vaatas Dumbledore poole, kes enda fööniksiga tegeles. ,,Olgu.. head päeva teile.." ütles ta püsti tõustes.
,,Teilegi," vastas Dumbledore.
Sarlin vaatas korraks linnu poole, kes tema pilgule vastas ning ta lahkus seejärel kabinetist.
Milline vaevarikas päev...

No comments:

Post a Comment