Tuesday, July 21, 2009

S - 2#

Sarlin vaatas enda ette ja ohkas vaikselt. Ta teadis, et pidi seda tegema ja seda vaid selleks, et tõestada seda,et temaga on ikka kõik korras ja ta on seesama endine Slytherin kes varem. Julie ja Johanna on midagi kahtlustama hakanud. Ta vaatas enda käes olevat külma kastet ning enda poole seljaga seisvat Hermionet .. või õigemini Janet. Viimasel polnud aimugi mis nüüd juhtuma hakkab. Ta rääkis hetkel väga sõbralikult naeratades Harry ja Roniga ning teiste dorklastega, kes nende ümber olid.
Sarlini silmas välgatas metsik tuluke ning ta astus nüüd enesekindlal sammul Hermione poole. Olles temast vaid mõni sentimeeter eemal, tõstis ta käed ülesse ja virutas talle kausi külma kastmega pähe.
Tüdruku suust kostus vali kiljatus ja Sarlin irvitas lõbusalt, kui Hermione ringi keeras ja kastet näolt pühkis, näol selline ilme, mida Slytherinlane kunagi ei unusta.
Kõik Slytherinlased naersid Sarlini seljataga ning patsutasid lõbusalt õlale. ,,Oih!" ütles Sarlin pannes käe suu peale ja tegi ülimat vabandavat nägu. ,,Ma vist koperdasin ja kallasin selle sulle peale!" ütles ta sarkastiliselt ja keeras ringi. Seljataga kuulis ta kuidas Harry ja Ron teda sõimasid, kuid enam ta ei kuulnud eriti midagi, sest välja ilmus Snape ja Gryffindori majavanem.
Taaskord ohates, pani ta koti õlale ja lahkus suurest saalist, suundudes kiirelt öökullimajja.

Nähes,et majas polnud mitte kedagi, naeratas ta kergendunult ning otsis enda pärgamendi ja sule kotist välja ning asus kiirelt kirjutama : " Vabandust, Jane, aga ma ei saanud muud moodi ennast tõestada ja teised hakkasid kahtlustama juba !
Loodan, et andestad ja nüüd on vaja teiega rääkida! Kõigi kolmega.
Oleks tore, kui saaksite Laupäeva õhtul kell kaheksa tulla Tarvilikku tuppa.. Arvan, et teate kuidas see lahti käib ja kuidas sinna saada.

Sarlin."
kirja kolm korda üle lugenud, veendus ta,et ei pea midagi parandama ega lisama, kutsus ta ühe kooliöökulli ning lennutas kirja linnuga teele. Seejärel lahkus ta kiirelt öökullimajast kuna tal hakkas juba külm ja isegi harjumatus Slytherini puhketoas oli soojem.

,,Tead, seda võiks Päevaprohvetisse ka kirjutada!" ütles Susan erutatult. Sarlin muigas vaikselt, kuigi tegelikult tundis kahetsust,et oli sellise jama Hermionele korda saatnud. Nüüd peab ta kannatama kuulujuttude all nagu oli ta varem teinud . Kooli suurmi tegu, mis?
,,Noh, eks oleks põnev? Paras sellele dorklasele!" salgas Johanna vastastoolil istudes. Julie noogutas tunnustavalt. ,,Tead, sa oleksid pidanud ta nägu nägema.. Niisugune pettunud ja nagu ma aru sain, ei kavatse ta sulle andeks anda! Häh, nagu sind mõni sopavereline huvitaks ka, eksole?" küsis Julie pead paremale ja vasakule nõksates. Sarlinil käis külm jõnks kõhust läbi ja ta noogutas aeglaselt. Kust küll need kaksikud teavad kõiki asju? Ime, et nad pole tema kohta veel välja midagi uurinud!
,,See sopavereline võiks põrgusse minna! Ma kavatsen ta elu põrguks siin teha, niiet ta kahetseb päeva millal ta sündis üldse!" ütles Sarlin kaksikutele ja Susanile. Tüdrukud naeratasid oma klassiõele lõbusalt.
Mõne aja pärast tõusis Sarlin püsti ja jalutas ukse poole vabandades, et peab raamatukokku minema.

Ja just nagu ta oligi ennustanud, istus Hermione .. Jane raamatukogu nurgas ja lehitseb mõnda raamatut. Tema kõrval istusid Harry ja Ron. Poistel oli selline nägu peas, nagu kavatseksid nad kohapeal magama jääda. Muie tekkis tüdruku näole, kui ta läks riiulite vahele ja otsis omale suvalise raamatu välja, milleks osutusid maagilised olendid ja nende hooldamise õpe. Kehva valiku pärast end kirudes, istus ta Roni, Harry ja Hermione naaberlaua juurde. Kõik kolm tõstsid pilgu ja noogutasid talle vaevu märgatavalt. Sarlin noogutas vastu ja avas raamatu juhuslikul koha pealt, hakates seda niisama vaatama. Rohkem uuris ta pilte, sest nagu ta aru sai, oli tekst raamatus jubeigav.
Trahhtagumikuga skruudid polnud üldse nii põnevad. Isegi mingisuguste muulade ehitust on lõbusam uurida kui nende elukate omi.

Lõpuks jäi raamatukogus märgatavalt vaikseks ja Sarlin tõstis pea. Raamatukokku jäid ainult neli inimest - Sarlin, Harry, Hermione ja Ron. Kõik kolm olid hetkel ärevad ja kuulasid tähelepanelikult. Isegi raamatukogu pidajat polnud kuulda. Tundus väga ideaalne hetk juttu ajamiseks ilma, et keegi neid segada hetkel saaks.
Esimese sammu tegi Hermione, kes jalutas Sarlini laua juurde ja võttis tema vastas istet.
,,Me saime su kirja kätte," teatas ta nipsakalt ja avas raamatu järje pealt.
,,Tore," lausus Sarlin kergenduohkega. ,,Poleks eriti tahtnud,et see valesse kätesse satuks.. Ei tea mis probleem mul siis oleks!" ütles ta pead vangutades.
,,Sul ongi.." tuletas Hermione talle meelde. ,,Miks sa siis päriselt mulle selle kastme pähe kallasid? Selleks, et näida õige Slytherinlase moodi välja?" küsis Hermione vaikselt.
Sarlin noogutas vaikselt. ,,Kaksikud said nagu aru, et ma pole endine ja käskisid mul end tõestada sinu peal.. Ma lubasin veel, et teen su elu põrguks niiet parem ole valmis kõigeks, sest nagu sa juba aru said, olen ma tõesti võimeline kõigeks.. alustades relvitukstegemisest ja lõpetades isegi piinamisneedusega, kuig ma loodan,et asi nii kaugele ei lähe.." hoiatas Sarlin Hermionet igaks juhuks. Tüdruk oli selline nägu, nagu oleks ta just konna alla neelanud ja see tahaks nagu kõrist tagasi ülesse ronida ja suust välja hüpata.
,,Olgu.." ütles ta lõpuks väga vaikse häälega, niiet seda polnud peaaegu kuulda. ,,Harryt kahtlustatakse ka.. Kõik tahavad teada miks tal on selline arm ja ta valetas selle kohta,et ta kukkus väiksena vankrist asfaldile .. Kui originaalne," ohkas Hermione. Sarlin irvitas lõbusalt ja noogutas. ,,Tõesti.. originaalne.." kiitis ta.
,,Olgu.. Nii .. asja juurde siis .. kas sa saad Harry ja Roniga laupäeval kell kaheksa Tarvilikku tuppa?" küsis ta nüüd tõsisemalt. Hermione kaalutles hetkeks ja noogutas. ,,Jah.. kui ma aitan neil koduseid ülesandeid teha.." ütles ta vaadates poiste poole, kes raamatute kohal olid, kuid kuulasid igat sõna vestlusest.
,,Kena.." ütles Sarlin ja vaatas ukse poole. ,,Ma hakkan parem minema nüüd..Head aega siis.." ütles ta püsti tõustes ja raamatu lauale jättes. ,,Või siis.." keeras ta end tagasi Hermione poole. ,,Kohtumiseni," lõpetas ta oma lause ning keeras kanna pealt ringi ja lahkus raamatukogust.

No comments:

Post a Comment