Tuesday, July 21, 2009

S - 1#

Sarlin tegi silmad lahti ja vaatas Slytherini magamistoas ringi. Nüüd oli siin kuidagi harjumatu olla. Gryffindori puhketas oli alati kõik soe, kuid Slytherini puhketuba oli jahe ja roheline oli pealegi külm toon nüüd tema jaoks.
Hermione, Ron ja Harry olidki sõõlatud Gryffindori ja nagu ka Sarlin varem teinud oli - või õigemini tulevikus?, olid need kolm ka oma nimed muutnud.
Hermione oli Jane Refol. Ta oli võtnud oma teise nime, kuid ta ei hakanud teesklema teist isiksust. Ta jätkas õppimist samatmoodi nagu varemgi.. Oivalise õpilasena.
Harry oli Dudley Dursley nime võtnud, mille peale Sarlin esialgu naeris, kuid lõpetas selle peagi. Tema oli üldse end Susan Aiedailiks nimetanud tulevikus.
Ron oli Rudolph Olsen.. Tema sõnul sai ta selle nime mugude muinasjutu järgi... Kuid muinasjutu nimi ei jäänud tüdrukule meelde ning väsinult ajas ta end püsti.
Selleks, et Slytherini puhketoas sooja saada, oli ta võtnud omale kaks tekki, kuid ikkagi polnud kõik nii nagu oli varem.
Ta polnud enam Slytherinlastega harjunud ja nüüd pidi ta taas käituma nagu varem. Külma, südametu ja jõhkra tüdrukuna, kes oli uurinud väga palju musta maagia kohta ning võis kasutada andestamatut needust.
Endale musta koolivormi selga toppinud, väljus Sarlin magamistoast ja peatus hetkeks puhketoas, vaadates seal ringi.
,,Jah..olen siin.." mõtles ta ning surus alla vaiksel ohke. Seinal ilutses suur Slytherini vapp, mis oli rohelise ja hõbeda värvusega kaunistatud.
Enda seljakoti õlale vinnates, lahkus ta puhketoast ja liikus läbi tema jaoks nüüd võõraste ja kõledate vangikoobaste .
Kui tal oleks vaja kuidagi rääkida teistega, siis kas ta peaks minema kohe Gryffindori laua poole või saata neile öökulli post?
,,Sarlin!" ütles ta mõtetes omale hoiatavalt ja surus hambad kokku. ,,Sa oled nüüd taas külm Slytherinlane! Sa hoiatasid neid,et ei usuks peaaegu ühtegi sõna sinu suust, kui sa oled kusagil avalikuses! Sa hoiatasid neid! Sa pead käituma nagu varem!" ainult juba mõte, et ta peab Hermionele solvangutega vastama, tegi ta kurvaks.
,,Ta on sopavereline!Sa vihkasid ju sopaverelisi?" hääl ta peas kõlas väga siidiselt ja peaaegu meelitavalt.
Sarlin hingas sügavalt sisse ja andis endale lühidalt jaatava vastuse. Teda pole kunagi huvitanud sopavereliste tunded ja nüüd peaks teda huvitama Hermione? Olgu, pealt näha võib küll nii olla .. See on kõigest näitemäng !
Selliste mõtetega heideldes liikus ta suure saali poole ja vaatas korraks silmanurgast Gryffindri laua poole ning muigas korraks.
Roni punane pea paistis koheselt esile ja tema kõrval isutsid nii mõlemad Harry kui ka Hermione. Kõigi kolme kohale kummardusid kõik uudishimulikult Gryffindorlased ja küsisid igasuguseid küsimusi... Või lihtsalt üritasid tutvuseid teha?
Slytherini laua taha jõudes, noogutas ta ükskõikselt oma majakaaslastele ning võlus endale külma ja rahuliku ilme ette. Juuksed graatiliselt üle õla visanud, tõstis ta omale süüa, kuigi tal polnudki kõht tühi.
Johanna ja Julie kummardusid koheselt Sarlini kohale.
,,On sinuga kõik korras?" küsis Julie uudishimulikult. Johanna vaatas Sarlini kaastundlikult ning alles nüüd meenus tüdrukule, et oli kaotanud tädi.. Endaarust paar kuud tagasi? Vaikselt noogutades, jõi ta suure sõõmu enda peekrist, et ei saaks vastata midagi.
Johanna vaatas Gryffindori laua poole ja muigas vaikselt. ,,Need uued õpilased on ägedad.." lausus ta rõhutades sõna "ägedad". Julie irvitas lõbusalt ja noogutas.
Sarlin pööras ringi ja vaatas Roni, Harry ja Hermione poole. ,,Tõepoolest.." venitas ta, tehes tuttavat külma häält.
,,Mis sa arvad, kust nad tulevad?" päris Johanna pead viltu kallutades. Julie kehitas õlgu ja vaatas õpetajate laua poole. Dumbledore vestles hetkel teiste kaasõpetajatega. ,,Jane Refol või mis ta nimi ka poleks.." lõi Sarlin teatraalselt käega:,,tema on vist Beauxbottonist.. nagu ma kuulnud olen," lisas ta kähku, kui nägi kaksikute küsivaid ilmeid.
,,Ja poiste kohta ei tea ma midagi," lõpetas ta. Kaksikud vajusid oma kohtadele tagasi.

Esimene tund oli Nõiajoogid ajalugu mis toimus Gryffindorlastega. Sarlin pandi Hermine kõrvale istuma ning tüdrukud said vabalt vestelda, kuid seda ka sosinal. Snape võis vabalt pealt kuulata neid ja teised pealekauba.
Kui neile ülesanne anti, asusid nad kohe jooki tegema.
Esimesena alustas vestlust Hermione, kes teeskles väga uudishimulikku tüdrukut. ,,Kus on need noad?" küsis ta Sarlini vaadates. Viimane pidi peaaegu naerma hakkama. Ta oleks lootnud kuulda midagi ... loogilisemat? Ja midagi, mis tõesti sobiks Hermione mõtlemisega kokku, kuid surus selle turtsatuse alla ja viipas käega tammepuust tehtud kapi poole. Hermione liikus sinna ning teda saatsid mitmed silmapaarid.
,,Ära küsi nii arulagedaid küsimusi enam kunagi! Ma hakkan naerma muidu!" sosistas ta Hermionele, kes asus rotisaba lõikama ning muigas lõbusalt.
,,Mis sa arvad, kas see poleks kahtlustav juba, kui keegi uus teab kõike mis siin koolis on?" küsis ta pominal ning asus juurikaid lahti harutama. Sarlin võttis peale harutamise juurikad kätte ja pesi need keedetud vees puhtaks, kõrvetades sellejuures oma sõrmed ära.
,,Ma tean küll mida sa tunned, aga palun," lausus ta lõikudes juurikaid. ,,Sa ajad mu naerma!" lisas ta veel ja lisas need nõiajooki.
,,Ega sina ka! Ma pole harjunud nägema sind Slytherini lauas.. Vahest tahaks tulla ja sulle tere öelda.." ütles Hermione.
Omavahel vaikselt vesteldes, tegid nad joogi kiirelt lõpuni ja said mõlemad O hindeks.
,,Olgu peale siis, Jane Refol," ütles Sarlin valjult. ,,Oli meeldiv sinuga tööd teha.. Mitte kõik Gryffindorlased pole nii arukad kui sina," ütles ta külmalt irvitades. Hermione kortsutas sellepeale kulmi ja sammus teatraalset solvangut tehes Harry ja Roniga klassist minema. Jälle oli Sarlinil hea põhjus hakata naerma, kuid ta hoidis end vägisi tagasi ning lahkus samuti klassist.

No comments:

Post a Comment