Tuesday, July 21, 2009

S - 3#

''Nii," ütles Sarlin laupäeva õhtul kui sisenes Tarvilikku tuppa ja vaatas otsa enda kaaslastele. ''Teil on plaane kuidas ta peatada?" küsis ta käsi kokku lüües ja edasi astudes. Viimaks istus ta diivanile ja vaatas ootavalt teiste vastuseid.
,,Noh.." alutas Harry ning vaatas kordamööda Ronile ja Hermionele otsa. ''Kõige parem oleks Avada Kedavra, aga," ütles ta vaikselt neelatades- ''ta kaitseb ära raudselt meie need rünnakud ja ma arvan, et me sureme seda katsetades.." ütles ta viimaks. ''Parem oleks olnud, kui me poleks seda ettevõtnud! Me oleksime võinud selle seal .." ütles Harry kätega vehkides, et sobivat lauset leida ''et seal tulevikus ta ära tappa või midagi.." ütles ta lõpuks kogu lause välja. Sarlin kehitas õlgu.
''Aeg pole ka mänguasi, Harry,"
ütles Hermione vahele. ''Me ei saa niilihtsalt edasi-tagasi ajast rännata.. Kui asi nii oleks, siis parandaksid kõik enda vigu ja mis siis oleks?" küsis ta raamatu tagant teisi altkulmu vaadates.
''Siis oleks suur kaos ja enesetapmine," ütles Sarlin rahulikult ja pani küünarnukid põlvedele, vahtides teisi. ''Minul plaane eriti polegi.." ütles ta pead vangutades.
''Siis mõtle midagi!"
ütles Ron talle kulmi kortsutades. Sarlin heitis talle silmanurgast pahase pilgu kuid pöördus siis tagasi Harry ja Hermione poole. ''Noh, kui ainult see, et varsti toimub kevadball ja võibolla siis saame minema lipsata.." ütles ta alahuult närides.
Hermione ohkas vaikselt. ''Ball, kuidas ma küll unustada võisin!" ütles ta omale vastu laupa lüües.
Sarlin irvitas tüdruku reaktsiooni peale ja noogutas seejärel kergelt. ''Ball ja kõigil on kohustus sinna kohale ilmuda kas paariliseta või paarilisega.. Siis on meie kauaoodatud kevadvaheaeg!" ütles Sarlin rõõmsameelselt.
''Ma arvasin, et sulle meeldib õppida," kommenteeris Ron . Sarlin raputas vaikselt pead.
''Eih.. Lihtsalt tuleb saada häid hindeid," ütles ta kergelt ning vaatas taas tõsiselt teisi
''Millal me siis kavatseme seda teha?" küsis ta tõsisel ja mahedal toonil.
''Sa ütlesid, et on tulemas kevadball," ütles Harry aeglaselt ja kergitas oma prille. ''Me võiksime selle ajal minema lipsata.. Ma ei tea.. näiteks keelatud metsa?" pakkus ta. Sarlin vaatas tarviliku toa aknast välja ja kehitas õlgu.
''Mina ei tea.. teie võite plaani pidada.. Mina teen nagu te soovite ja nagu on plaanide kohaselt," ütles ta kulmu kergitades ja lükkas enda süsimustad juuksed üle õla.
Hermione kortsutas tema peale kulmi ja pani raamatu käest ning jalutas teiste juurde, võttes istet ühel sarlakpunasel padjal ning kummardus natuke ettepoole.
''Olgu," ütles ta mõtlikult. ''Hakkame siis mõtlema!" lisas ta kiirelt.

Sarlin liikus kiirelt Slytherini puhketuppa, kuhu ta ka sama kiirelt sisenes ja ringi vaatas. Mõned üksikud õpilased olid seal, kuid kaksikutest ega Susanist polnud seal jälgegi.
Teda huvitas nüüd see, kui ta kutseid jälle hakkab saama, siis kuidas ta end välja vabandab, et vähemalt mitte oma majakaaslasi solvata.
Ohates vajus ta tugitoolile istuma ja vaatas süvenenult leeke. Koduseid ülesandeid ta kohe tegema ei kavatsenud hakata. Öösel on ka selleks aega...

Kell lõi kaksteist ning see äratas tüdruku mõtetest. Väsinult haigutades vaatas ta üle puhketoa ning oli kergelt imestunud, et rahvast enam seal üldse pole kui ainult tema.
Väsinult võttis ta oma seljakoti ja lõpetas oma nõiajookide essee, luges läbi Muundamise teksti ja Animaagia õppe raamatu, mille oli ta raamatukogust hankinud mõned kuud tagasi ... või õigemini kõigest paar nädalat tagasi.
Kui ta valmis sai siis oli kell juba üks öösel ja ta haigutas vaikselt. Magada ta veel ei tahtnud üldse!
Leides omale hoopis tegevuse sellega, et ta loeb edasi Mustade Jõudude raamatut, otsis ta selle välja ning avas järje pealt ja asus lugema.
Kell oli juba neli kui ta lugemise lõpetas,silmad enesest kinni vajumas. Niipalju ka siis sellest lubadusest endale, et ta läheb vara magama, et tundide ajal mitte magama jääda.
Selle lubaduse pärast kujutas ta end ette Snape tunnis, kui ta katla kohal magama jääb ja mingisuguse supi moodi jooki sisse kukub. Vaikselt turtsatades, koristas ta oma asjad ära ning läks tüdrukute magamistuppa.
Voodisse minnes, vaatas ta harjumuspäraselt lihtsalt seina poole, kus Gryffindori puhketoas asus varem aken ja ohkas vaikselt. Hetkel igatses ta kõige rohkem kõrget vaadet aknast välja.
Lihtsalt vaatest mõeldes, jäigi tüdruk kiirelt magama.

No comments:

Post a Comment